Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: 23 mai 2018

Pentru utilizarea acestui site este necesar sa citesti si sa accepti aceste reguli in totalitate. Vizitarea in continuare a acestui site presupune ca esti de acord cu aceste reguli. INDEX S.R.L. poate detine informatii despre tine, pe care ni le-ai oferit (de exemplu telefonic sau printr-o cerere sau printr-un formular de inregistrare etc.). Aceste informatii pot include, printre altele, numele tau, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, informatii despre modul in care folosesti serviciile noastre (de exemplu: cursele tale).

1. Ce fel de informatii colectam si in ce scop?

In cazul apelurilor telefonice colectam in mod automat numarul de telefon. La profilul numarului de telefon adaugam manual numele furnizat de catre tine, precum si adresa la care se solicita imbarcarea. Nu facem nicio verificare privind realitatea numelui furnizat, ci doar il transmitem soferului pentru corecta identificare a persoanei care a facut comanda. Soferul va folosi numele furnizat ca si cheie de identificare pentru a nu permite imbarcarea gresita a altcuiva in locul tau. Apelurile telefonice sunt inregistrate si stocate pentru un interval de 30 de zile, pentru solutionarea eventualelor reclamatii la adresa operatorilor nostri, precum si pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite. Traseul masinii incepand cu momentul alocarii acesteia pentru comanda acceptata si pana la debarcare este de asemenea stocat, in acelasi scop, respectiv pentru a face posibila solutionarea cat mai rapida si corecta a eventualelor reclamatii. Istoricul curselor va fi utilizat si in cadrul campaniilor de recompensare a fidelitatii clientilor.

In cazul aplicatiilor client, colectam numarul de telefon sau adresa de e-mail in scopul deschiderii sau sincronizarii contului, iar adresa de email in scopul securizarii procesului de recuperare a parolei. Numele inscris de utilizatorul contului nu este verificat in niciun fel de catre noi. Este raspunderea directa a utilizatorului in privinta realitatii datelor furnizate.

Datele de facturare (ca de ex – numele si prenumele, adresa postala, contul bancar etc…) sunt colectate si stocate in scopul legitim al crearii posibilitatii de intocmire a documentelor fiscale conform legii.

  1. În ce fel poate utiliza INDEX S.R.L. aceste informaţii ?

Datele colectate vor fi folosite in scopul realizarii obiectului de activitate, pentru indeplinirea obligatiilor contractuale si a altor obligatii legale.

Numarul de telefon poate fi folosit pentru apelarea de catre operatorii sau soferii implicati in momentul si pentru gestionarea executarii unei curse sau in prealabil pentru confirmarea acesteia ori obtinerea de lamuriri suplimentare necesare unei cat mai corecte executari a acesteia. Ulterior, acesta poate fi utilizat de catre operatorii si/sau partenerii nostri, doar pentru lamurirea unor situatii constatate dupa executarea cursei sau ori de cate ori este necesar pentru rezolvarea unei reclamatii facute de pe acel numar de telefon. De asemenea numarul de telefon poate fi folosit in mod automat de catre sistem pentru trimiterea prin sms a notificarilor privind prezenta masinii in locul de imbarcare solicitat.

Adresa de email va fi folosita ca si cale alternativa de recuperare a parolei contului existent ori pentru raspunsuri la eventuale reclamatii sau sesizari ale dumneavoastra; Alternativ daca va veti fi manifestat acordul dumneavoastra in acest sens, in sectiunea potrivita din site vom folosi aceasta adresa si pentru comunicari cu caracter informational sau de marketing. Aceleasi conditii se aplica si pentru adresa postala in cazul in care ne-ati comunicat-o.

Datele de facturare cum ar fi numele si prenumele, adresa postala, seria si numarul actului de identitate, date privind contul bancar etc… vor fi folosite doar pentru intocmirea documentelor fiscale necesare conform legii.

Datele solicitate ne sunt strict necesare daca doriti sa achizitionati serviciile noastre, iar in lipsa acestora este posibil sa nu va putem furniza aceste servicii.

3. Distribuirea informaţiilor despre tine                                                                                                 Procesul de lucru presupune ca datele dumneavoastra vor fi procesate in scopurile enumerate, de catre operatorii nostri, ori de catre soferii nostri sau angajati ai partenerilor nostri, ca terte parti, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate. In cazul din urma, datele sunt dezvaluite cu limitari sau restrictii in timp si spatiu, cu obligatia de a nu fi utilizate decat in scopul realizarii serviciului solicitat. Datele dumneavoastra pot fi utilizate de catre noi sau in numele nostru de catre orice tert ce are sau capata calitatea de imputernicit (avocat, executor, firma de contabilitate, firma IT dezvoltatoare).

O parte sau toate datele dumneavoastra pot fi dezvaluite ca si obligatie legala si exclusiv la solicitarea legala a tertilor operatori publici de date personale autoritati publice (instante de judecata, organe de politie, procuratura, autoritati de administrare fiscala etc.).De exemplu, in cazul in care emitentul cardului dumneavoastra bancar o cere, putem trimite informatii sau alte documente de calatorie la adresa ceruta.

  1. Transfer de informaţii în afara României

Datele sunt stocate pe servere din Romania si nu se distribuie in afara Spatiului Economic European. INDEX respecta informatiile confidentiale furnizate si nu va vinde si nu va inchiria sau schimba listele de e-mailing sau date ale clientilor sai.

Este posibil ca in viitor sa distribuim datele tale in cazul vanzarii totale sau partiale a companiei sau in cazul fuziunii ori asocierii cu o alta entitate din interiorul sau din afara Spatiului Economic European.

  1. Drepturile cu privire la protectia datelor tale personaleIn legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal in baza conditiilor specificate in Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016 (GDPR) va puteti exercita oricare dintre urmatoarele drepturi:
  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal
  • Dreptul la rectificare
  • Dreptul la stergerea datelor
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii
  • Dreptul la opozitie
  • Dreptul de nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor dumneavoastra,
  • Dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind  protectia datelor
  • Dreptul de a va adresa justitiei

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la SC INDEX SRL cu sediul in Ploiesti, str. Armasi, nr. 37b. Odata transmisa o asemenea solicitare, nu vom mai prelucra informatiile tale personale, cu exceptia situatiilor in care prelucrarea este impusa de legislatia si reglementarile aplicabile.

Persoanele vizate beneficiaza de asemenea de drepturile conferite de Legea 677/2001 (inclusiv dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor si de opozitie).

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC INDEX SRL (administrator al site-urilor  www.indextaxi.ro, www.944.rowww.xtt,ro, www.xtaxitransfer.ro, www.0256933.ro,), in calitate de operator de date cu caracter personal inregistrat la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. 27515, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

  1. Cum îți protejăm datele personale?

Index SRL aplică măsuri de siguranță adecvate pentru a garanta siguranța datelor personale ale clientului și are implementate durate specifice pentru ca datele personale să fie păstrate atât cât este necesar pentru îndeplinirea scopului declarat.

  • Securitatea datelor

Pentru a garanta siguranța datelor personale, Index SRL a implementat o serie de măsuri de securitate care sunt în conformitate cu standardele industriei. Acestea nu acoperă acele date personale pe care clientul alege să le comunice în spații publice online sau offline.

  • Păstrarea datelor

Index SRL va păstra datele personale atâta timp cât este necesar pentru scopul declarat, luând în considerare nevoia de a răspunde la întrebări sau de a rezolva probleme, de a oferi servicii noi sau îmbunătățite și de a respecta cerințele legale aplicabile. Prin urmare, Index SRL poate păstra datele personale pentru o perioadă rezonabilă de timp după ultima interacțiune a clientului cu Index SRL, în conformitate cu legislația în vigoare.

Atunci când datele personale ale clientului nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau care a fost agreat și nici nu există vreo obligație legală de păstrare, Index SRL le va distruge sau șterge într-un mod sigur.

Prezenta Politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor tale cu caracter personal se supune unor revizuiri periodice.

IndexTaxi si XTaxiTransfer – XTT sunt marci inregistrate in proprietatea INDEX S.R.L., cu sediul in Ploiesti, Str. Armasi nr. 37b, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/2221/1991, CUI 1353728, atribut fiscal RO.